Träffa lärarna

Hej Daniel Wilhelmsson, fordonslärare på Motorsportgymnasiet.

Hur länge har du arbetat på Motorsportgymnasiet?

Sedan augusti 2018.

Hur är det att arbeta på MSG?

Fantastiskt roligt. Jag tycker det är jättekul att få lära ut alla mina erfarenheter på ett pedagogiskt sätt.

På vilket sätt tycker du att MSG skiljer sig från andra skolor?

Att vi har en specifik utbildning för racing gör att vi får många som är genuint intresserade att vara här, samt att vi inte är en så stor skola gör att vi kommer närmare våra elever. Det gör att man får en bättre känsla för individen i hens utbildning.

Vad är det bästa med skolan?

Att den ligger på en motorbana, och att arbetskamraterna är helt suveräna.

Vad tycker du om eleverna på skolan?

Mycket trevliga, vill lära sig, frågvisa.

Hur hjälper lärarna på MSG de elever som behöver extra stöd?

Vi jobbar kontinuerligt med möten där vi informerar varandra om det finns elever i behov av extra stöd. Vi antecknar även om vi ger extra stöd/anpassning för att dokumentera det vi gör. Vi har ett EHT team som också hjälper till.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?

Jag var med på den klassresa som årskurs 2 gjorde innan sommarlovet, kanonkul!

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.

Jag är 46 år, gift och bor i villa i Gislaved, har en stuga i Helsingborg. Två vuxna barn 24 och 21 år. Jag är uppfödd på landet utanför Gislaved och gick själv fordonsprogrammet. Jag har en gedigen bakgrund inom fordonsbranschen och har bl.a. arbetat som servicetekniker, verkstadschef och servicechef. På fritiden spelar jag gärna golf, jagar älg och rådjur när tid finns. Är också gärna i skogen och plockar svamp med min fru eller är vid grillstugan med goda vänner för grill och god dryck.

Hej Henrik Johansson, fordonslärare på Motorsportgymnasiet.

Hur länge har du arbetat på Motorsportgymnasiet?

Jag har jobbat här sedan februari 2018.

Hur är det att arbeta på MSG?

Det är roligt och periodvis mycket jobb, det är fullt upp i verkstan.

På vilket sätt tycker/tror du MSG skiljer sig från andra skolor?

Det är en liten skola med bra sammanhållning, både mellan kollegor och mellan elever.

Vad är det bästa med skolan?

Att vi blickar framåt. Vi har gjort jättestora förändringar sedan jag började. Det har varit mycket jobb och stundvis slitsamt men när man ser hur taggade alla i personalen är på att verkligen satsa framåt så känns det värt det. Även eleverna blir mer taggade för varje dag och ger positiv feedback, vilket också är kul. Sedan jag började arbeta på MSG har jag aldrig känt att jag inte vill gå till min arbetsplats, det är trevligt här.

Vad tycker du om eleverna på skolan?

De flesta är duktiga och trevliga individer som verkligen bidrar till trivseln på skolan.

Hur hjälper lärarna på MSG de elever som behöver extra stöd?

Vi gör extra anpassningar inom ramarna för undervisningen och Elevhälsoteamet stöttar på olika sätt beroende på vilket stöd som behövs.

Har du drivit/deltagit i något speciellt projekt i skolan?

Rektor Nicklas och jag bollar mycket idéer fram och tillbaka. Vi har gjort en del förändringar, t.ex. som att lägga in APL i årskurs 2. Jag har även varit delaktig i schemaläggning och beräkning av studietimmar.

Berätta lite om dig själv och dina fritidsintressen.

Jag är 37 år och bor med min familj i en stuga som vi började bygga för 10 år sedan. Vi flyttade från Halmstad i februari 2018 efter att jag fått jobb på Motorsportgymnasiet. Innan dess jobbade jag på ett gymnasium i Halmstad och utbildade mig då även till yrkeslärare. Min sambo jobbar som idrottslärare på en högstadieskola i Gnosjö och våra två döttrar går i en skola i grannbyn.

På fritiden så är det skogen och naturen som står i fokus, när vi inte bygger på vårt nya projekt, en verkstad.