Boende

Varje elev ansvarar själv för att skaffa boende genom föräldrars/vårdnadshavares försorg. Det går att ansöka om plats på skolans elevboende eller söka boende genom t.ex  Akka Egendom och Gislaveds Hus, som har lägenheter att erbjuda i olika områden i Anderstorp. Läs mer om de olika alternativen nedan.

ELEVBOENDE

Från och med höstterminen 2016 erbjuder Motorsportgymnasiet sina elever boende på ett elevboende. Elevboendet ligger på Parkgatan inne i Anderstorp. Eleverna bor i eget rum med egen toalett/dusch. Det finns ett gemensamt kök och gemensamhetsytor. Boendet kostar 3 550 kr/månad. (fr.o.m. november 2022)

För att ansöka om plats på boendet, kontakta
Jeanette Lundh, jeanette.lundh@motorsportgymnasiet.se, telefon 072-544 56 37 eller boendeansvarig:  isabelle.johansson@motorsportgymnasiet.se  070- 69 16 877 eller t.f rektor Henrik Johansson, henrik.johansson@motorsportgymnasiet.se, telefon 073-522 74 20.

AKKA EGENDOM

Bostadsbolaget Akka Egendom har lägenheter att erbjuda på flera områden i Anderstorp. För Motorsportgymnasiets räkning har man framförallt riktat in sig på området Månsgatan som ligger närmast, ca 2 km från skolan. På Månsgatan får eleverna ungdomsrabatt med 500 kr/månad på hyran under hela studietiden på 2:or och 3:or. Lägenheterna hyrs ut med varmhyra och även hushållsel ingår. En tvåa eller trea i området ligger på cirka 4500-6500 kr per månad i hyra.

Information och förmedling sker av Akka Egendom, kontakta dem och tala om att du är elev på Motorsportgymnasiet. Ring dem på 0771-12 00 13 eller besök www.akkaegendom.se.

INACKORDERINGSTILLÄGG FRÅN CSN

Om du flyttar hemifrån för att kunna gå hos oss kan du ansöka om inackorderingstillägg från CSN. På CSN:s hemsida hittar du information om hur du gör för att söka tillägget och hur stort tillägg du har rätt att få. Hur mycket du får i inackorderingstillägg beror på hur långt avståndet är mellan din folkbokföringsadress och Motorsportgymnasiet. Tillägget varierar mellan 1190 – 2350 kr per månad. Läs mer på CSNs hemsida.

 

GISLAVEDS KOMMUN

Motorsportgymnasiet ligger i Anderstorp, som är en ort i Gislaveds kommun i Jönköpings län. I såväl Gislaved som Anderstorp finns allt ifrån bio, simhall, många idrottsföreningar och gym till ungdomens kulturhus. För mer information om orten och utbud av olika aktiviteter, besök www.gislaved.se

 

Foto: Gislaveds kommun

Foto: Gislaveds kommun

Foto: Gislaveds kommun