Boende

Varje elev ansvarar själv för att skaffa boende genom föräldrars/vårdnadshavares försorg. Det går att ansöka om plats på skolans elevboende (20 rum) eller söka boende genom t.ex  Akka Egendom och Gislaveds Hus, som har lägenheter att erbjuda i olika områden i Anderstorp. Läs mer om de olika alternativen nedan.

ELEVBOENDE

Från och med höstterminen 2016 erbjuder Motorsportgymnasiet sina elever boende på ett elevboende där det finns 20 st rum.  Elevboendet ligger på Parkgatan inne i Anderstorp. Eleverna bor i eget rum med egen toalett/dusch. Det finns ett gemensamt kök och gemensamhetsytor. Boendet kostar 3 550 kr/månad. (fr.o.m. november 2022)

För att ansöka om plats på boendet, kontakta
Jeanette Lundh, jeanette.lundh@motorsportgymnasiet.se, telefon 072-544 56 37 eller boendeansvarig:  isabelle.johansson@motorsportgymnasiet.se  070- 69 16 877 eller t.f rektor Henrik Johansson, henrik.johansson@motorsportgymnasiet.se, telefon 073-522 74 20.

AKKA EGENDOM

Bostadsbolaget Akka Egendom har lägenheter att erbjuda på flera områden i Anderstorp. För Motorsportgymnasiets räkning har man framförallt riktat in sig på området Månsgatan som ligger närmast, ca 2 km från skolan. På Månsgatan får eleverna ungdomsrabatt med 500 kr/månad på hyran under hela studietiden på 2:or och 3:or. Lägenheterna hyrs ut med varmhyra och även hushållsel ingår. En tvåa eller trea i området ligger på cirka 4500-6500 kr per månad i hyra.

Information och förmedling sker av Akka Egendom, kontakta dem och tala om att du är elev på Motorsportgymnasiet. Ring dem på 0771-12 00 13 eller besök www.akkaegendom.se.

INACKORDERINGSTILLÄGG FRÅN CSN

Om du flyttar hemifrån för att kunna gå hos oss kan du ansöka om inackorderingstillägg från CSN. På CSN:s hemsida hittar du information om hur du gör för att söka tillägget och hur stort tillägg du har rätt att få. Hur mycket du får i inackorderingstillägg beror på hur långt avståndet är mellan din folkbokföringsadress och Motorsportgymnasiet. Tillägget varierar mellan 1190 – 2350 kr per månad. Läs mer på CSNs hemsida.

Det är inte självklart att få inackorderingstillägg när man kommit in på fordons- och transportprogrammet hos oss eftersom vi i nuläget inte har ett riksrekryterande tillstånd. Dock har CSN varit väldigt välvilliga i diskussioner med nuvarande elevernas vårdnadshavare, och vi har uppfattat det som att det finns goda chanser att få inackorderingstillägg om motsvarande utbildning med vår unika profil inte finns på hemorten.

GISLAVEDS KOMMUN

Motorsportgymnasiet ligger i Anderstorp, som är en ort i Gislaveds kommun i Jönköpings län. I såväl Gislaved som Anderstorp finns allt ifrån bio, simhall, många idrottsföreningar och gym till ungdomens kulturhus. För mer information om orten och utbud av olika aktiviteter, besök www.gislaved.se

 

Foto: Gislaveds kommun

Foto: Gislaveds kommun

Foto: Gislaveds kommun